Interne versus externe linkbuilding

Een hoge positie in Google, goede zichtbaarheid, een grote naamsbekendheid: allemaal dingen die jij met je website wilt behalen. Echter heb je dit natuurlijk niet zomaar voor elkaar, maar er zijn wel een aantal dingen die jij kunt doen om dit te versnellen. Een onderdeel hiervan is linkbuilding. Linkbuilding is noodzakelijk voor een goede positie in de zoekresultaten. Met behulp van linkbuilding genereer je namelijk links naar je website. Naast het creëren van goede content is linkbuilding op dit moment één van de belangrijkste zaken voor zoekmachine optimalisatie, dus je moet niet vergeten om hier gebruik van te maken. Meer over linkbuilding lees je in dit blog.

Interne linkbuilding
Zoals de titel al doet vermoeden, zijn er twee soorten linkbuilding, namelijk interne linkbuilding en externe linkbuilding. Wij leggen je graag even uit wat dit precies betekent. Bij interne linkbuilding link je vanuit de ene webpagina van jezelf naar een andere interne webpagina. Hiermee kunnen bezoekers gemakkelijk doorklikken naar andere pagina’s binnen jouw website. Het stimuleert je bezoekers eigenlijk om langer op jouw website te blijven en dat is natuurlijk wat je wilt. Interne linkbuilding is gemakkelijk om zelf toe te passen en is dan ook de eerste stap die je kunt zetten bij het gebruik van online marketing.

Externe linkbuilding
Bij externe linkbuilding gaat het niet om je eigen website, maar over andere domeinen. Andere domeinen plaatsen dan een link naar jouw website. Dit kan naar je homepage zijn of bijvoorbeeld een belangrijke categoriepagina. Hiermee genereer je een sterk linkprofiel en krijg je autoriteit binnen jouw niche. Het is dus belangrijk om linkbuilding in te zetten want het vergroot jouw online zichtbaarheid en is een goede ranking factor. 

Linkbuilding uitbesteden? Kies Traffic Today
Het is vaak beter om linkbuilding uit te besteden aan bijvoorbeeld een online marketing bureau. Zij beschikken namelijk vaak over een groot netwerk waarbij ze de meest geschikte domeinen voor jou hebben uitgezocht. Daarbij hebben al deze domeinen een hoge autoriteit en PageRank: alles wat je wilt dus. Een voorbeeld hiervan is Traffic Today. Zij hebben inmiddels een groot netwerk met hoogwaardige domeinen, de kennis in huis om dit voor jou in te zetten. De specialisten zetten graag een linkbuilding strategie voor je op om jouw doelen te bereiken. Vergeet linkbuilding ook nooit mee te nemen in je online marketing strategie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *