Sport – Sebastian Vettel’s pijnlijke afscheid van Ferrari: “Geen gevoel voor de auto”

Vettel dreigt onbeduidend te verdwijnen. Sebastian Vettel bevindt zich in zijn laatste Ferrari-jaar plotseling in het niemandsland van de Formule 1. Hij lijkt zijn auto niet meer aan te kunnen. Wat betekent dat voor zijn toekomst? Dit is interessant nieuws. Sebastian Vettel heeft niets meer over van het vertrouwen van zijn wereldkampioenentijd. “Zoals de zaken nu gaan, kunnen we nergens komen. Iets is fundamenteel lui ergens, bij mij of bij de auto”, zei de hulpeloze Ferrari-coureur na zijn catastrofale start van het Formule 1-seizoen.

Sinds 2008, toen hij niet finishte in de eerste vier races, heeft de Heppenheimer geen slechte start gehad. Tien WK-punten uit vier races, geen podium, geen kans op overwinning – 2020 is een totale ramp, zelfs aan het begin van zijn laatste seizoen bij de Scuderia is het duidelijk dat dit niet zal werken, zelfs niet bij de zesde poging voordat hij eind 2020 bij de Italianen zal zijn gaat. In Silverstone was het zondag slechts tiende voor een WK-punt omdat de banden van de tegenstanders barsten. Hij staat 13e in het algemeen klassement. Na de derde overwinning in de Mercedes racet Lewis Hamilton opnieuw naar de titel. Vettel wil anders denken tijdens een wandeltocht weg van de drukte voordat hij zondag weer op Silverstone rijdt. “Ik heb geen gevoel voor de auto. Elke keer als ik iets probeer aan te vallen, verlies ik de auto”, zei de Hessiaan.


De viervoudig wereldkampioen en de SF1000 – dat komt gewoon niet overeen. Terwijl teamgenoot Charles Leclerc twee keer het podium bereikte, zij het met geluk, is de realiteit van Vettel: positie gevechten op het middenveld tegen de backbenchers. Hij verzekerde: “Ik heb alles geprobeerd wat ik kan.” Het Italiaanse sportdagblad “Gazzetta dello Sport” ziet de 53-voudig Grand Prix-winnaar “nooit echt in de running” en schrijft maandag over een “ramp”. Vettel is echter terughoudend om zijn raceteam te bekritiseren en zoekt naar manieren om uit de crisis te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *