Coronacrisis en je geld terug

De grote dans om geld is begonnen, overal staat geld vast omdat iets niet doorgaat. Vooral in de reiswereld is dat een groot probleem. De overheid bedenkt van het ene op het andere moment dat reizen naar een bepaald gebied niet meer verstandig is en geeft een negatief reisadvies af. Wat dan?

Als er een negatief reisadvies wordt afgegeven krijgt het de kleur oranje of rood. Over het algemeen kleurt de gehele wereld nu oranje. Zelfs veel landen in Europa hebben momenteel oranje reisadvies. Dit houdt in dat als je weer terug komt in Nederland je in quarantaine moet. Daarnaast ben je op veel momenten niet verzekert als je naar oranje gebied afreist.

Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen nog wel naar deze gebieden om te voorkomen dat ze de tickets terug moeten betalen. Daarnaast houden ze door te vliegen nog iets van omzet en het personeel aan het werk. Als je bijvoorbeeld bij TUI flight only hebt geboekt en zij vliegen krijg je niet zomaar je geld terug van TUI.

Bij pakketreizen zit dit iets anders, als een gebied naar negatief advies gaat moeten zij de reis annuleren. Er is in Europa een pakketreisregeling die bepaalt dat de organisator van de reis dan ook binnen 14 dagen geld terug moet betalen. Corendon is één van de grootste tourorganisators van Nederland en van je krijgt dan ook geld terug van Corendon. Ook al heb je bij iemand anders geboekt, dit lijkt is meestal een tussen persoon. Op je boekingsbevestiging kan je zien wie organisator van de reis is. Typische tussenpersonen zijn bijvoorbeeld de Vakantiediscounter. Hier kan je bijvoorbeeld veel pakketreizen boeken van Corendon naar Turkije, google bijvoorbeeld maar eens de vakantiediscounter Turkije. Gegarandeerd dat je de Vakantiediscounter tegenkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *