Laatste nieuws – financieel gat in de Sparkasse: 350.000 bedrijfspensioenen in gevaar

Veel bedrijfspensioencontracten waren van invloed. Op oudere leeftijd met pensioen gaan, ook financieel verzekerd via de bedrijfspensioenregeling – dit doel wordt in gevaar gebracht voor verzekerden die hun contract met pensioenfonds Sparkassen hebben afgesloten. De samenleving heeft daarom een ​​enorme financiële injectie nodig. Dit is interessant nieuws. Op de balans van de Keulen Sparkassen Pensionskasse AG zit een gat van 280 miljoen euro. Dat meldt de “Süddeutsche Zeitung”. Om de bedrijfspensioenregeling van bijna 350.000 werknemers en gepensioneerden niet in gevaar te brengen, moeten de aandeelhouders ingrijpen.


De helft als grootste aandeelhouder neemt Deka de helft over, de rest deelt 13 verzekeringsmaatschappijen van de spaarbanken Financiële groep, waaronder bijvoorbeeld de Versicherungskammer Bayern uit München en de Provinzial Nordwest uit Münster. Volgens het rapport heeft Deka bevestigd dat “zij een voorziening van 140 miljoen euro heeft aangelegd”. In 2002 heeft de rood-groene federale regering onder bondskanselier Gerhard Schröder een juridische claim ingediend: elke werknemer kan een deel van zijn loon omzetten in een bedrijfspensioenregeling , als hij of zij dat wil Het eerste voordeel voor de werknemer is dat hij belastingen en sociale premies bespaart op de premies voor zijn latere pensioenvoorziening. De staat zet echter soms een volgende stap in de betaling van het bedrijfspensioen. De werkgever kan kiezen voor het desbetreffende pensioenfonds of de verzekeringsmaatschappij die de personeelsbeloningen organiseert.


Als gevolg hiervan zijn veel pensioenfondsen, waaronder het pensioenfonds Sparkassen, opgericht omdat ze goede zaken deden vanwege de destijds geldende rentesituatie. snoof. Het feit dat ze toekomstige bedrijfspensioneerden met een gegarandeerde rente moeten crediteren – en dit is meestal minstens drie procent, soms zelfs aanzienlijk hoger – is fataal voor de bedrijven in de huidige situatie. Op de kapitaalmarkt kunnen ze op dit moment nauwelijks zoveel verdienen om deze hoge gegarandeerde rente te kunnen betalen. “De onbalans van pensioenfonds Sparkassen is niet te wijten aan individuele beheersfouten, maar aan de lage rente”, citeert de “Süddeutsche” een insider.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *