De voorwaarden van diverse subsidies

Wat is een subsidie? Een subsidie is een bijdrage die je krijgt voor een project. Wanneer heb je hier recht op? Je hebt hier recht op als de overheid jouw project nuttig vindt. Echter zijn er natuurlijk heel veel verschillende soorten projecten, waardoor er ook veel verschillende subsidies zijn. Maar wanneer heb jij recht op een subsidie en wat zijn de voorwaarden hiervan? Want elke subsidie heeft weer andere voorwaarden. Wij vertellen je meer over een aantal belangrijke subsidies.

Innovation fund

Het innovation fund stimuleert bedrijven om technologieën te ontwikkelen die koolstof en COreduceren. De projecten moeten zorgen dat ze aan de hand van de berekeningen minimaal 75% CO2 – uitstoot vermijding realiseren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je project aan een paar voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld; innovatief, hoe effectief deze is in het tegengaan van GHG-uitstoot en het wordt getest op schaalbaarheid. 

Horizon 2020

Horizon 2020 is het belangrijkste Europees subsidieprogramma voor onderzoek en ontwikkeling. Horizon 2020 stimuleert dan ook wetenschappelijke doorbraken en innovatie binnen het bedrijfsleven en academische wereld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie componenten; Excellent Onderzoek, Industrieel Leiderschap en Maatschappelijke uitdagingen. 

GlobStars

Wat is Global Stars precies? GlobalStars geeft subsidie aan een innovatieve ondernemer die internationale ambities heeft. Daarnaast moet de ondernemer bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe producten en processen. Het doel van GlobalStars is het oplossen van strategische, economische en maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast moet de ondernemer zorgen voor economische groei.  

CEF Transport

Wil jij de infrastructuur verbeteren? Dan kan hiervoor een subsidie aanvragen, namelijk de CEF Transport. Voornamelijk in Europa, hierdoor kan namelijk meer groei en welvaart ontstaan. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je project geschikt zijn op deze fronten; onderlinge samenwerking van het spoorwegnet bevorderen, lange termijn oplossingen voor efficiënte en duurzame vervoerssystemen, vervoerswijzen koolstofarm maken, innovatie en grensoverschrijdend. 

Vraag advies bij Hezelburcht
Er zijn natuurlijk veel meer subsidies te krijgen. Je vindt de andere subsidies bij Hezelburcht. Meer informatie vind je op hun website, maar de specialisten kunnen je ondersteunen en je meer vertellen over Hezelburcht. Bekijk nu hun website, lees meer over de subsidies, en wellicht zit er wel een subsidie tussen die jouw project verder kan helpen! Je kut het in ieder geval altijd proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *