Krijg juridische bijstand wanneer u wordt geconfronteerd met onterecht ontslag op staande voet

Een van de vele geschillen op de werkvloer die kunnen ontstaan, is een geschil dat ontstaat door een ontslag op staande voet van een werknemer. Wanneer u zoiets overkomt en u vindt dat u onrechtvaardig wordt behandeld, dient u zich te laten bijstaan ​​door een advocaat van een in deze zaak gespecialiseerd advocatenkantoor zoals de Onyx Advocaten. Een eenzijdig ontslag op staande voet is namelijk een ernstig misdrijf, zeker wanneer u echt het gevoel heeft dat u niets verkeerd heeft gedan. Het is dus altijd terecht om iemand te verdedigen die oneerlijk wordt behandeld, vooral wanneer het ontslag op staande voet betreft. Wanneer u plotseling werkloos wordt zonder plannen voor de toekomst, kunt u zich in een zeer stressvolle situatie bevinden die tot vervelende omstandigheden kan leiden.

Wanneer is ontslag op staande voet toegestaan?

Zoals eerder vermeld, is op staande voet ontslagen een zeer ernstige gedraging van een werkgever jegens een werknemer als de werknemer niets verkeerd doet. Om een ​​aantal redenen is ontslag op staande voet echter toegestaan. De redenen die een ontslag op staande voet toestaan, zijn ernstig wangedrag op de werkplek, zoals diefstal, fysiek misbruik, fraude, werkweigering, enzovoort. Als een werknemer op staande voet wordt ontslagen nadat hij/zij een van de genoemde voorbeelden van wangedrag heeft gepleegd, dan is dat de juiste beslissing van de werkgever. Zo’n werknemer verdient het helemaal niet verdedigd te worden. Zelfs de rechtbank hoeft niet te controleren of de werknemer al dan niet onrecht wordt aangedaan door het ontslag op staande voet.

De stappen in rechtsbijstand ter bestrijding van onredelijk ontslag op staande voet

Als u vindt dat u onrechtvaardig wordt behandeld nadat u ontslag op staande voet heeft gekregen, dan moet u direct rechtsbijstand inschakelen. Voordat u de juridische bijstand krijgt die u nodig heeft in uw arbeidsconflict, controleert de advocaat die uw zaak behandelt eerst via de rechtbank of uw werkgever voldoet aan alle vereisten voor het uitvoeren van een ontslag op staande voet. Als de werkgever aan alle eisen heeft voldaan, zijn er geen verdere acties nodig en vice versa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *