Verschillende manieren om geld te besparen

Je hebt verschillende manieren om geld te besparen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan of om een kapot apparaat in huis te vervangen. Je kunt elke dag weer voor verschillende scenario’s staan waar onverwachts geld uitgegeven moet worden. Het is daarom dan ook handig voorbereid te zijn op onverwachte kosten. Dit kan je op verschillende manieren doen. Een van de meest gebruikte manieren en vooral een potje geld sparen om de onverwachte kosten te bekostigen. Maar hoe spaar je dat potje bij elkaar? Daar heb je verschillende manieren voor die wij jullie graag uitleggen!

Overzicht maken

Veel mensen weten niet wat er maandelijks precies in of uit gaan. Elke maand kan dit ook erg verschillen door verschillende kosten die je hebt. Ze kan het zijn dat je de ene maand contributie moet betalen van je sportende kind en de maand erop niet. Op deze manier verschilt het elke maand weer. Wanneer je voor jezelf in kaart brengt wat je maandelijks van inkomsten heb en uitgeeft, geef je jezelf inzicht in de inkomsten en uitgaven. Hierdoor weet je precies waar je geld heen gaat en wat je maandelijks overhoud. Hieruit kun je makkelijk af zien of en wat je maandelijk kan besparen.

Vast bedrag

Een handig idee om maandelijks extra te sparen is een vast bedrag opzij leggen. Dit bedrag kan je opnemen in je overzicht die je maandelijks maakt. Zo kan je ervoor kiezen maandelijks naast hetgeen wat je overhoud ook een vast bedrag opzij zetten om nog meer geld te besparen. Wanneer je dit maandelijks structureel doet, kan dit een gewenning worden en een vaste prik. 

Auto leasen

Tegenwoordig is het al heel makkelijk een auto te leasen. Het is niet alleen makkelijker maar ook goedkoper dan een auto komen. Private lease is een opkomende trend waar steeds meer mensen gebruik van maken. Leasemaatschappijen kunnen voordelig meerdere auto’s tegelijk inkopen. Hiermee halen ze hun schaalvoordeel uit. Ook onderhoud en reparaties kunnen goedkoper doordat leasemaatschappijen contracten af hebben gesloten met dealers. Ook hier kunnen ze extra voordeel uithalen door vaak meerdere auto’s bij dezelfde dealer in onderhoud hebben! Tot slot is het verkopen van de auto makkelijker. Mensen kopen sneller een auto bij een bedrijf dan bij een particulier.

Interesse om een auto te leasen? Bekijk het hele aanbod op www.autolease.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *