Tips voor het maken van een succesvolle webwinkel

Het aantal Nederlandse webwinkels stijgt iedere dag. Tegenwoordig scoort bijna iedereen producten online, dus het is ook helemaal niet zo’n gekke gedachte om een eigen webwinkel te beginnen. Misschien stuit je wel op een gat in de markt of weet je met jouw online strategie elke potentiële klant voor je te winnen. Ben je van plan om een webwinkel te beginnen? Of heb je een bestaand bedrijf en is een webshop een goede toevoeging? In dit artikel geven we je een aantal tips voor het maken van een succesvolle webwinkel. 


Voldoende informatie
Het is belangrijk dat potentiële klanten voldoende productinformatie in jouw webshop kunnen vinden. Online kan je nu eenmaal niet op iemand afstappen met een verkooppraatje, dus het is belangrijk dat de bezoeker zelf voldoende informatie kunt vinden. De meeste merken leveren zelf al teksten aan die je bij hun producten kunt plaatsen, maar het is beter om deze teksten te herschrijven en aan te vullen. Zo creëer je namelijk unieke teksten, waardoor je hoger in de zoekresultaten terecht komt. Heb je een eigen product ontwikkeld? Zorg voor een wervende tekst en denk ook aan professioneel beeldmateriaal en wellicht een instructievideo.

Mobielvriendelijk
Bijna iedereen bezit een smartphone en steeds vaker gebruikt men een mobiele telefoon voor het online winkelen. Het is dus ontzettend belangrijk dat jouw webshop ook op mobiel en tablet goed werkt en overzichtelijk is. Het moet even eenvoudig, of misschien zelfs wel eenvoudiger, zijn om op een smartphone of tablet een bestelling te plaatsen als via een computer of laptop. Een mobielvriendelijke website wordt bovendien door Google positiever beoordeeld, waardoor je hoger terecht komt in de zoekresultaten!

Aantrekkelijke aanbiedingen
Nederlanders betalen uiteraard het liefst zo min mogelijk voor producten. Overtuig bezoekers om tot aankoop over te gaan door ze te verleiden met goede aanbiedingen. Een slimme techniek is door mensen een kortingscode aan te bieden als ze zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo kan je de klant aan je binden en zo nu en dan een e-mail sturen met informatie over nieuwe producten en kortingen. Vergeet aanbiedingen natuurlijk ook niet te delen op de sociale media kanalen van jouw webshop om een grotere doelgroep te bereiken.

Een webshop laten maken? Niet iedereen heeft de kennis en ervaring om zelf een goede webshop te bouwen. Schakel de hulp in van Best4u! Binnen één week levert dit bedrijf een professionele webwinkel die voldoet aan al jouw wensen en eisen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *