Hoe werkt dubbel glas?

Dubbel glas werkt door het creëren van een luchtspleet die de warmteoverdracht tussen twee verschillende temperatuurzones (binnen en buiten) isoleert.
Twee glasbladen worden in een eenheid (IGU) verzegeld en van elkaar gescheiden door een afstandsbalk.
De ruimte tussen de ruiten (gewoonlijk 6-12 mm) creëert een luchtspleet die de warmteoverdracht (warm of koud) door geleiding vertraagt – het houdt de warmte niet “vast” maar vertraagt de beweging van de warmte om warmteverlies te beperken.
Omdat de lucht niet kan circuleren in de smalle spleet tussen de ruiten, wordt de luchtconvectie vertraagd en dit vermindert ook de warmteoverdracht.

Hoe vermindert dubbel glas warmteverlies?

Dubbel glas vermindert het warmteverlies door het thermische kussen en de isolatie van de lucht die zich in de afgesloten eenheid bevindt.
Wanneer koude lucht het buitenste glasblad raakt, brengt het glasblad de temperatuur over op de argongaslaag. Argon-gas heeft een 34% lagere warmteoverdrachtssnelheid dan lucht en vertraagt de geleiding van warmte tussen twee verschillende temperaturen. De argonlaag draagt dus minder van het temperatuurverschil over op de binnenruit, die op een mediane temperatuur tussen het argonglas en de kamer blijft.

Op dezelfde manier vertraagt het argongas de overdracht van de warmte van binnen naar buiten, wanneer de warme lucht uit de kamer tegen het binnenglas aankomt. En de warmte wordt in de kamer vastgehouden. In een dubbel glas hebben het buitenste glasblad en het binnenste glasblad verschillende temperaturen.

Wat zijn de voordelen van dubbel glas?

Thermische overdracht, zonnewinst, dauwpunt, geluidsfrequentie en geleiding – wat al deze informatie in werkelijkheid betekent, is dat dubbel glas:
– Meer extern geluid buiten uw huis houdt
– Meer warmte vasthoudt en uw huis warmer houdt
– De condensatie op uw ramen vermindert
– De hoeveelheid energie die u gebruikt om uw huis te verwarmen vermindert
– Uw energierekening omlaag brengt
– Voegt waarde toe aan uw huis

Wilt u dubbel glas bestellen, kijk dan op JLM glas. De specialist voor al uw vragen over glas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *