Jezelf professioneel kleden

Hoewel geen enkele federale wet arbeidsbeslissingen verbiedt op basis van uiterlijk in het algemeen, weten de meeste werkgevers beter dan arbeidsbeslissingen te baseren op uiterlijk dat verband houdt met wettelijk beschermde factoren. Wat werkgevers en managers misschien niet weten, is dat het uiterlijk van werknemers in sommige situaties toch in aanmerking kan komen voor wettelijke bescherming. Sommige lokale jurisdicties hebben bijvoorbeeld wetten aangenomen die werknemers specifiek beschermen tegen discriminatie op basis van uiterlijk. En sommige aspecten van uiterlijk, zoals die met betrekking tot genderrollen of seksuele geaardheid, kunnen in sommige situaties in aanmerking komen voor wettelijke bescherming. Aan de andere kant kan de aard van het bedrijf of de baan een rol spelen bij het bepalen van de speelruimte die werkgevers hebben om een ​​bepaalde uitstraling van hun werknemers te eisen. Wanneer een organisatie een functievereiste heeft, zoals een bepaalde kleding- of verzorgingsvoorschrift, moet een goede HR-professional zich afvragen of dat criterium echt relevant is voor de baan

Onbekwaamheid

Veel werkgevers zijn bekend met het maken van redelijke aanpassingen met betrekking tot schema’s of wijzigingen in de werkplicht. Een werknemer met een handicap kan als redelijke aanpassing ook verzoeken om wijziging van het bedrijfskleding- en uiterlijkbeleid. Een werknemer kan bijvoorbeeld vragen om gymschoenen te dragen in plaats van geklede schoenen vanwege een voetaandoening die het gevolg is van diabetes. Of een medewerker kan vragen om een ​​ander uniformoverhemd te dragen vanwege een ernstige allergische reactie op de stof van het standaard  uniformoverhemd. Zoals bij elke redelijke aanpassing, moet een werkgever de uitzondering toestaan, tenzij dit een onnodige ontbering voor de organisatie veroorzaakt.

Gezondheids- en veiligheidskwesties

In sommige sectoren, zoals de gezondheidszorg, horeca, productie en correcties, moeten werkgevers richtlijnen afdwingen die zijn ontworpen om werknemers of anderen te beschermen tegen letsel. Deze richtlijnen bevatten vaak beperkingen met betrekking tot kleding en uiterlijk. HR-professionals kunnen worden verplicht om dergelijke beperkingen af ​​te dwingen en moeten mogelijk verzoeken om vrijstelling van dergelijk beleid weigeren. 

Zomer casual

We vinden het allemaal fijn als we er goed uit zien. Het geeft ons zelfvertrouwen. Veel werkgevers bieden zomerbeleid en -activiteiten aan om werknemers productief en gelukkig te houden op zonnige, warme dagen. Blauwe spijkerbroeken, T-shirts en sportschoenen zijn toegestaan, maar werkgevers kunnen specifieke bepalingen hebben tegen het tonen van middenrif of het dragen van sandalen of slippers. Ben jij op zoek naar bedrijfskleding of relatieschenken? Dan wil ik je graag aanraden om naar ID wear te gaan! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *